e-bike battery systems

 

Wie zijn de drijvende krachten


achter de E-bike Battery Saver?


James Post

Deze Nederlandse technoloog boogt op een ervaring in de High Tech elektronica industrie sinds 1975 en is gespecialiseerd in vermogenselektronica, microcontrollers en lithiumaccu’s. Vanaf 2011 was hij de drijvende kracht achter Battery Condition Test; thans internationaal marktleider in e-bike accutestsystemen (www.batteryconditiontest.com). Hij is hier nu nog steeds adviseur.

Sinds najaar 2015 begeleidt hij e-bike (systeem) fabrikanten bij de ontwikkeling of aanpassing van e-bike accu’s. De eerste accu waarbij hij de ontwikkeling aanstuurde kan 8 jaar pro-rata hebben, net zoals elektrische auto’s:.  E-Bike Battery Saving is hierbij geintegreerd in het BMS.

In februari 2014 en 2015 hield hij op verzoek van de RAI bij de Fietsvak technische lezingen voor dealers en voorlichting naar consumenten over de optimale behandeling van e-bike accu’s. Doordat bleek dat consumenten zeer gemotiveerd zijn om de acculevensduur te verlengen en omdat duidelijk was dat e-bike fabrikanten voorlopig nog geen initiatieven hiertoe nemen,  is toen het idee geboren om E-bike Battery Saving fabrikant-onafhankelijk uit te voeren.

In 2013 - 2015 heeft James vele e-bike dealers les gegeven in accutechnologie, waarna hij het lesmateriaal heeft overgedragen aan de Tweewieler Academy (Nederland en Syntra (Belgie).

James is veelgevraagd spreker bij accutechnologie en e-bike conferenties. Recente lezingen:          

China EV forum, Shanghai 3/2012, EV Charging & Infrastructure, Shanghai 4/2012,Battery Technology Conference, Tel Aviv 5/2012 & 5/2013, Inno-Asia, Hong Kong 11/2012, Hong Kong Science & Technology Park (HKSTP) mission to Guangzhou.  Battery Safety Conference USA 2012 & 2013; Fietsvak Amsterdam/NL 2/2014 E-Bike Battery Technology Summit Shanghai 4/2014; Velofollies Kortrijk/BE 1/2015; Fietsvak Haarlemmermeer/NL 2/2015, Eurobike Academy 8/2014, 8/2015, 9/2016 (De Engelstalige Eurobike lezing, welke samen met Prof. Pecht (univ. Maryland) werd gegeven in 2016 is beschikbaar voor geinteresseerden – zie www.ebikebattery.technology).

Anton van Dijk

Sinds 22 jaar is Anton dealer van fietsen in Wadenoijen (Gld).  Anton: „Na de introductie van de E-bike hebben we een specialiteit ontwikkeld in deze categorie.”. Anton heeft vele fietsen omgebouwd tot e-bikes en heeft een bovengemiddelde kennis van e-bike accu’s. Zijn gemotiveerdheid en kennis waren aanleiding om hem aan te stellen als exclusief distributeur voor Nederland en Belgie. Anton zal zijn fietsen winkel gaan beperken gezien de prijs druk en om voldoende tijd aan de distributie te kunnen besteden onder de naam: E-Bike Battery Systems www.ebikebatterysystems.com en voor particulieren: www.fietsentenvoorde.nl